Vragen

Veelgestelde vragen deelnemers

1. Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje?

Je meldt je aan als deelnemer bij AutoMaatje, dit kan op maandag t/m vrijdag* tussen 9.00 en 12.30 uur op telefoonnummer 073 303 58 60.

2. Hoe kan ik bij AutoMaatje een rit aanvragen?

Je kun dit telefonisch aanvragen op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur op telefoonnummer 06 303 58 60.

3. Hoe ver van tevoren moet ik een rit aanvragen?

Minimaal twee dagen van te voren. Wij zoeken dan een vrijwilliger uit de chauffeurspoule die je op het gewenste tijdstip, kan rijden. Heb je onverwacht binnen 2 dagen een rit nodig dan kun je het verzoek doen, wij zullen proberen alsnog een vrijwilliger te vinden.

4. Hoe weet ik op welk tijdstip en door wie ik word opgehaald?

Wij bellen je terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geven je dan het tijdstip en de naam van de vrijwilliger die je ophaalt door.

5. Wat is de onkostenvergoeding die ik moet betalen?

De onkostenvergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer (gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger en terug) plus eventuele parkeerkosten.

6. Hoe weet ik wat de onkostenvergoeding is die ik moet betalen?

Wij geven een schatting van het aantal kilometers door bij het bevestigen van de rit. Eventuele parkeerkosten komen hier dan nog bij. Het is wel een schatting, dus houd daar rekening mee.

7. Aan wie moet ik de onkostenvergoeding betalen?

Je betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger. Zorg dat je voldoende kleingeld bij je hebt.

8. Hoe annuleer ik een rit in het weekend, indien Automaatje niet bereikbaar is?

Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar van maandag 9.00 uur tot vrijdagmiddag 12.30 uur. Op andere tijden en in het weekend kunt u een mail sturen naar: automaatjevught@gmail.com

Veelgestelde vragen chauffeur

1. Ik wil chauffeur worden. Waar moet ik aan voldoen?

• Je bent woonachtig binnen de gemeente Vught.
• Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze wordt via ons aangevraagd.
• Je hebt een geldig rijbewijs B.
• Je hebt een eigen auto. Deze is APK gekeurd.
• Je hebt voor de auto een WA-verzekering met inzittendenverzekering afgesloten.
• Je mag tijdens het vervoer niet roken en je rijdt niet als je alcohol, medicijnen of drugs hebt gebruikt.

2. Hoe ben ik verzekerd?

De gemeente Vught heeft een collectieve verzekering afgesloten voor vrijwilligers die georganiseerd vrijwilligerswerk doen binnen de gemeente. Dit is een secundaire verzekering, wat inhoudt dat wanneer er schade is of kosten zijn die niet door de eigen verzekering of die van een eventuele derde partij gedekt zijn, de vrijwilliger deze hier kan indienen.

3. Wat is de onkostenvergoeding?

Deelnemers betalen aan de chauffeur rechtstreeks een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer, gerekend vanaf het huisadres van de chauffeur, plus eventuele parkeerkosten.

4. Hoe weet ik wanneer ik een rit moet rijden?

De vervoersaanvragen worden door de deelnemers minimaal 2 dagen van te voren ingediend bij ANWB AutoMaatje Vught. Voor elke rit wordt zo snel mogelijk een chauffeur gezocht. Bij een passende match krijgt de chauffeur een ritbevestiging via email of telefoon.

Scroll naar boven